Varför du bör överväga en distansutbildning

Oavsett om du ska läsa din första utbildning någonsin eller om du vill komplettera dina nuvarande kompetenser med lite mer spetskunskap är det inte särskilt konstigt om man känner sig överväldigad av alla möjligheter och olika kurser som finns att välja bland. Om man dessutom ska flytta till en ny stad för att börja studera kan det bli ännu mer övermäktigt. 

Men man behöver inte flytta till Lund eller Uppsala för att studera. Även om distansutbildningar har funnits under en lång tid har dessa blivit mycket mer effektiva och bättre i takt med att datorer och internet har utvecklats. Oavsett om du är intresserad av att läsa en socialpedagog utbildning eller om du vill läsa franska går detta att göra på distans. I den här texten kommer du att kunna ta del av några av de största fördelarna med att läsa på distans, oavsett vilken utbildning som man väljer. 

Att läsa på distans gör det möjligt att plugga var man än bor någonstans 

Även om det finns en hel del olika universitet och utbildningsplatser i Sverige så är det långt ifrån säkert att just du bor i närheten av ett lärosäte. Oavsett om man då skulle vara tvungen att flytta eller pendla stora avstånd är detta någonting som kan göra att utbildningen inte riktigt känns värt det. Men om man kan läsa hemifrån blir det väldigt mycket mer attraktivt att studera då tillgängligheten blir svårslagen. Oavsett om man vill plugga via Uppsala universitet eller via en fristående utbildare är dessa utbildningar fantastiska att läsa. 

Att läsa på distans blir billigare 

Att läsa på distans blir ofta billigare på många sätt. Man slipper pendlingskostnader, man kan laga all mat hemma, och man slipper alla kostnader som är associerade med att flytta längre sträckor. En dator och internetuppkoppling har man i många fall och så länge ens dator klarar av att surfa på internet är det ofta mer än tillräckligt för att man ska kunna ta del av hela utbildningen.

Man kan fortsätta jobba 

När man läser på distans kan man dessutom i många fall fortsätta arbeta, även om man kanske måste gå ner lite i timmar. På så sätt blir den ekonomiska smällen av att gå över till CSN mycket mer hanterbar. Man kan ofta behålla sitt nuvarande jobb och med lite pusslande med scheman och liknande och detta är någonting som gör att man kan fortsätta leva sitt liv mer eller mindre som vanligt även om man får mindre i lön. 

Fler kompetenser ser bra ut på CV:t 

Oavsett om du vill ha en utbildning för att göra dig själv attraktivare mot arbetsgivare eller om du vill ha möjligheten att ta på dig större uppgifter inom ditt nuvarande arbete kan distansutbildningar göra att man får ett mycket bättre CV än tidigare och således också bli mer attraktiv för arbetsgivare. Tänk på vad ditt nuvarande CV innehåller och vad som hade kunnat göra detta ännu bättre. Om valet står mellan två arbetssökande landar valet oftast på den som har mest att erbjuda. 

Total
0
Shares