Plugga vart du vill

Sverige har alltid varit ett attraktivt land att studera i. Inte minst på grund av de många möjligheterna att kombinera studier med arbete. Det gör det lättare att få ihop en vardag – och det passar dig när du bestämmer själv! I den här artikeln ska vi ge dig en översikt över hur du kan studera i Sverige – och berätta lite om hur du kan få rätt stöd, om det är relevant för dig.

Studera var du vill

Att studera i Sverige är inte bara begränsat till den svenska huvudstaden Stockholm, eller ett visst universitet. Nej, du kan faktiskt studera över hela landet och få den bästa utbildningen – oavsett var du bor! Studera vad och vart du vill. Det finns gott om möjligheter att gå olika kurser och programmerare – allt flexibelt anpassat efter dina behov. Oavsett om du vill gå en hel utbildning eller bara fokusera på enskilda ämnen. Det finns med andra ord många alternativ, och du kan kombinera det hela med jobb och annat.

Få rätt stöd

Behöver du ekonomisk hjälp för att klara dina studier i Sverige har du flera olika sätt att närma dig det – beroende på din situation. Ett av dem är SU-lån – vilket innebär statens utbildningsstödslån. Andra alternativ är stipendier för specifika grupper, till exempel studenter med begränsade ekonomiska resurser eller kvinnor som vill studera teknik och naturvetenskap.

Med stöd kan du också få den hjälp du behöver inom litteraturen. Om du har utmaningar, som att vara dyslektiker eller kanske har svårt att sitta still, kan du också söka utbildningsstöd. Det kan vara en trygghet för många att du har en stödpedagog som kan hjälpa dig att hålla koll på läxor, samt olika problem som kan dyka upp när du studerar, och speciellt om man jobbar tillsammans.

Total
0
Shares