Larm i hemmet behöver inte vara dyrt

När folk tänker på ett hemlarmssystem tänker de ofta på ett dyrt och avancerat säkerhetssystem som kräver professionell installation och övervakning. Även om detta är ett alternativ så finns det larmlösningar som inte kräver ett så stort ekonomiskt åtagande. I det här blogginlägget tar vi upp några av de mer kostnadseffektiva alternativen som finns tillgängliga för dem som vill hålla sitt hem säkert utan att spendera allt för mycket pengar.

DIY-larmsystem för hemmet

Ett populärt alternativ är ett DIY-larmsystem (Do it yourself). Dessa system är relativt enkla att installera och kan aktiveras med bara några få klick. De levereras vanligtvis med sensorer som du placerar runt om i ditt hem, samt med en kontrollpanel där du kan armera eller avaktivera systemet på distans från din smartphone, surfplatta eller direkt via kontrollpanelen. Vissa gör-det-själv-system innehåller även rörelsedetektorer, videokameror och översvämningssensorer. Nackdelen är att dessa system kräver att du övervakar dem själv; om något går fel och det inte finns någon hemma som kan slå larm kanske det inte märks i tid.

Övervakade larmsystem

Ett annat alternativ är att investera i ett övervakat hemlarm. Dessa system installeras vanligen av yrkesmän och har övervakning dygnet runt så att larmcentraler omedelbart blir larmade om något triggar igång ditt larm – oavsett om det är en inkräktare som tar sig in i ditt hem eller rök från en brand. Övervakade larm kan också innehålla funktioner som fjärrstyrd på/avlarmning och automatiska SMS-varningar när vissa aktiviteter sker i ditt hem. Dessa system tenderar dock att vara dyrare än DIY alternativen eftersom de kräver månadsavgifter för övervakningstjänster.

Smarta säkerhetslösningar för hemmet

Det tredje alternativet är att investera i smarta säkerhetslösningar för hemmet, t.ex. dörrklocka-kameror och smarta lås som gör att du kan övervaka aktivitet vid tex din ytterdörr på distans via en app på din telefon eller surfplatta. Med smarta lås kan du låsa eller låsa upp dörrar på distans och få meddelanden när någon går in eller ut ur huset. Dessa lösningar är relativt billiga men kan kräva ytterligare arbete som kabeldragning för installation om du inte väljer en trådlös lösning.

Min slutsats

Det finns gott om kostnadseffektiva alternativ för dem som vill hålla sina hem säkra utan att det blir allt för dyrt. En kort sammanfattning av de 3 larm vi har tagit upp i artikeln 

  • Gör-det-själv-systemen (DIY) kräver minimal installation och har inga löpande kostnader men saknar övervakningstjänster

  • Uppkopplade larm mot larmcentral ger övervakning dygnet runt men har månadsavgifter.

  • Smarta säkerhetslösningar för hemmet ger husägare mer kontroll över sina hem men kan kräva ytterligare installationsarbete beroende på vilken typ av lösning du väljer.

Med så många olika alternativ är det viktigt att husägare väger sina alternativ noggrant innan de fattar beslut om vilken typ av system som bäst passar deras behov och budgetbegränsningar!

Lycka till med larmet

 

Total
0
Shares