Kapitalförvaltning: Så fungerar det

Personer med stora kapitalinnehav kan dra nytta av kapitalförvaltning, vilket innebär att en aktör förvaltar deras kapital och utvecklar samt genomför investeringsstrategier som är till förmån för deras kunder. För att maximera kundernas potentiella avkastning övervakar och bedömer de marknaden med avseende på risker och möjligheter för att anpassa kundernas portföljer till deras fördel.

Överlämna förvaltningen av ditt kapital till experterna

Fördelarna med kapitalförvaltning är många, men i slutändan handlar det alltid om att maximera din avkastning utan att du ska behöva lägga ner mer tid och energi än du har. Både privatpersoner och företag gör detta genom att anlita experter för att förvalta sitt kapital på ett säkert och lönsamt sätt.

 

I Sverige finns det ett antal kapitalförvaltare att välja mellan, däribland Fair Investments. Fair Investments använder en resultatbaserad affärsmodell och får ersättning i enlighet med det värde som de skapar för sina kunder. Det innebär att de gör vinst när deras kunder gör vinst, vilket är ett mer rättvist sätt att förvalta kapital. Denna affärsmodell skiljer dem från sina konkurrenter och gör dem till en aktör värd att överväga!

Rådgivande eller diskretionär förvaltning?

Kapitalförvaltning kan delas in i två kategorier, nämligen rådgivande och diskretionär förvaltning. 

 

Rådgivande förvaltning passar dig som vill vara en liten del av förvaltningen själv men ändå ha en rådgivare som hjälper dig fatta bäst beslut. Då analyserar förvaltaren dina innehav för att kunna genomföra avkastningsförväntningar. 

 

Diskretionär förvaltning är till för dig som känner dig manad att överlämna förvaltningen till experterna helt och hållet. Då kan du lägga tiden på annat och låta proffsen förvalta ditt kapital på bästa möjliga sätt.

 

Värt att betona är att rådgivande förvaltning rekommenderas av många finansexperter eftersom avgifterna är lägre samt att du slipper riskera en intressekonflikt med förvaltaren. Dessutom är individuella preferenser sällan så individuella som diskretionära förvaltare får det till att verka. Men i slutändan är det du som ska ta ett beslut och därmed behöver du noggrant sätta dig in i fördelarna respektive nackdelarna med båda förvaltningsmetoderna.

Därför förespråkas kapitalförvaltning

Kapitalförvaltning handlar som sagt om att maximera din avkastning utan att behöva lägga all din tid och energi på processen. Fördelarna med att anlita en kapitalförvaltare är därmed att du får hjälp av en expert. Kapitalförvaltare har flera års erfarenhet inom området och har förmågan att kunna sätta sig in i din ekonomiska situation för att bättre kunna planera din portfölj för förmånliga resultat. När investeringarna förvaltas aktivt och korrekt gynnar det dig både kort- och långsiktigt.

 

Sedan är kapitalförvaltning uppenbarligen också tidsbesparande. Snarare än att själv undersöka marknadsdata och genomföra transaktioner gör kapitalförvaltaren det åt dig. På så sätt slipper du lägga ner massa tid och anstränga dig för att förvalta ditt kapital på eget hand, vilket gynnar även den mest erfarne investerare! 

 

En annan fördel är att många förvaltare erbjuder helhetslösningar, och förutom att hjälpa dig att fatta investeringsbeslut hanterar många förvaltare också tjänster som skatterådgivning och pensionsplanering. På så sätt får du mer tid över till annat samtidigt som du garanterar på ditt kapital hanteras på ett effektivt sätt.

Total
0
Shares