Förvara prylarna smartare

Alla som flyttat till större boende vet att det inte spelar någon roll hur mycket plats du har – garderober och förvaring blir alltid fulla oavsett hur stora de är. Det finns förstås mängder av sätt att lösa problematiken på. Här går vi igenom de tre mest effektiva.

Skaffa förvaringslådor

Ett stort problem med förvaring är att du inte nyttjar hela ytan. Oftast är man bra på att fylla golvytan, men inte ända upp till taket. Flyttlådor är dåliga för detta – de blir tunga att flytta runt och de som står underst går sönder. Den allra bästa lösningen är förvaringslådor i plast – gärna med lock! Dessa är tillräckligt små för att inte bli supertunga, och de är stapelbara. En ytterligare bonus är ju att de kan vara genomskinliga – så du kan enkelt se vad som finns i dem.

Förvaringslådor säljs på en mängd olika ställen. Ett av de största varumärkerna heter Nordiska Plast. Du kan titta in deras sortiment på deras egna sida eller hos en butik som Moory.

Skaffa lagerhyllor

Bra och stabila lagerhyllor är underskattad. De får definitivt plats i garaget, men också oftast i lägenhetsförråd. Hyllorna gör det enkelt att strukturera dina prylar – och kombinerar du dem med förvaringslådor eller plastlådor så har du ett vinnande koncept!

Skaffa ett externt lager

Förr i tiden var detta ett relativt dyrt alternativ – du behövde hyra ett förråd i något industriområde. Med moderna tjänster som exempelvis Wanda har det blivit enklare. Dessa tjänster erbjuder allt du behöver för lagring:

  • De hämtar prylarna hos dig
  • Du betalar varje månad per låda eller per pryl
  • När du vill ha hem prylarna beställer du enkelt – oftast i en app – hem dem, och vips är de hemma

För större prylar eller saker du inte använder så ofta är detta vårt favorittips. Du kan ha vinterprylarna bortforslade på sommaren, vilket gör det enklare att hitta bland sommarprylarna i förrådet. När vintern kommer byter du ut alltihop. Lätt som en plätt!

Slutsats: förvaringslådor i plast + lagerhyllor + extern lagring = bäst

Som du säkert redan förstått tycker vi att en kombination av de tre tipsen ovan är bäst: skaffa plastlådor, ställ dem i en hylla – och skicka iväg prylarna du inte använder just nu.

Lycka till med din förvaring!

Total
0
Shares